Ma 2024. június 19. (szerda) Gyárfás napja van.
AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 2. rész – otthoni rendszerek
2014. május 27.
Megtekintve 1177 alkalommal
Írta: John Knox, az Electronic Security Association elnöke
Az otthoni biztonsági rendszerek területén terjed a „csináld magad” (do-it-yourself, DIY) módszer állítja a szakember a biztonsági rendszerek várható fejlődésről szóló cikksorozat második részében.

 

Biztonság saját kezűleg

A gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vezeték nélküli rendszerek fejlesztésére, ezen belül is azokra, amelyeket a felhasználók saját kezűleg is tudnak telepíteni. Kezdetben ezek csak egyszerűbb eszközök voltak, mára azonban a „csináld magad” (do-it-yourself, DIY) módszer kiterjed számos biztonsági eszközre: riasztókra, videorendszerekre, füst- és szén-monoxid-érzékelőkre. 

A hagyományos gyártók számára kihívást jelent, hogy lépést tartsanak az új technológiákkal, de aki figyel a vásárlók igényeire, annak tudnia kell, mik az igények. A vásárlók szeretnék megtakarítani a telepítés árát, ezért kívánják saját kezűleg beszerelni az egyszerűbb biztonsági rendszereket otthonukba. A gyártók nem ülhetnek ölbe tett kézzel, várva, hogy a piac válassza meg a jövőbeli irányvonalakat, elébe kell menniük a kihívásoknak. A vásárlók eldöntik majd, hogy mit szeretnének otthonukba, milyen szintű biztonsági rendszerrel szerelik vagy szereltetik azt föl. Nem minden fogyasztó szeretne fizetni magas árat egy beszélő füstjelzőért. Akkor lesz sok elégedett ügyfél, ha hatékonynak találja otthona biztonságát, miközben az nem kerül egy vagyonba, könnyű a fenntartása és a javítása. 

Intelligens otthon

Az otthon automatizálása számos új lehetőséget rejt magában a biztonsági piac számára, amelyekkel az otthon biztonsága jelentősen növelhető. Fontos azonban, hogy bemutassuk a vásárlónak, mennyivel fontosabb az otthon biztonsága, mint hogy az okostelefonjával kapcsolja föl a lámpát a nappaliban. Természetesen, ha mindkettőt megengedheti magának, akkor tegye. De meg kell értenie a fogyasztónak, hogy a biztonság fontosabb, mint a legújabb csengőhangok. Mára már leáldozott a POTS vonalaknak (hagyományos távbeszélő szolgáltatás) és 2G technológiának, így a telepítők számára hatalmas lehetőségek rejlenek a meglévő rendszerek korszerűsítésében.

Forrás: http://www.securinfo.hu

 

 

Címkék:
<<< Vissza
KERESÉS AZ OLDALON
Keresett kifejezés
HIRDETÉS
CÍMKÉK